webshop
De meesters bij u thuis.
OP
Hoge kwaliteit reproducties van een selectie meesterwerken van het Rijksmuseum. In ware grootte of uw gewenst formaat afgedrukt, ingelijst in één van onze vele maatwerk lijstprofielen.
Klik op het werk om de beschikbare lijstopties te bekijken.
Liever de reproductie met lijst in het echt bekijken? Maak vrijblijvend een afspraak om langs te komen!
Elk werk is afgedrukt als een fine-art print op dibond.
Papiersoort Hahnemühle German Etching®
Dikte 310 gram
Kenmerken Fluweel zacht / fijne oppervlakte structuur / natuurlijk wit
Dit extra zware ets papier is fluweelachtig glad met een fijne oppervlaktestructuur voor een optimale weergave van details.
Winterlandschap
Barend Cornelis Koekkoek (1803–1862), olieverf op doek, 1835–1838
Voor dit winterlandschap koos Koekkoek een glooiend landschap in Gelderland of het Duitse gebied van de Nederrijn. In tegenstelling tot zijn imponerende bosgezichten is dit een kalme scène, met mannen die pauzeren bij een met sprokkelhout en groente beladen slee. In de verte zien we een mistig panorama. Het schilderij toont de verstilde natuur op een winterse dag, een wereld bedekt met de zuiverheid van sneeuw.
Afmetingen (ware grootte)
Hoogte 62 cm x Breedte 75 cm
Beeld en tekst afkomstig van rijksmuseum.nl
Kinderen der zee
Jozef Israëls (1824–1911), olieverf op doek, 1872
Deze lieflijke scène bevat een boodschap. De visserskinderen met hun armoedige kleding en schamele speelgoed geven ons een beeld van hun toekomst. De oudste jongen torst de last van het gezin op zijn schouders en het bootje staat voor het zware leven op zee. Jozef Israëls schilderde dit thema voor het eerst in 1863. Het was enorm populair en Israëls heeft het daarna vaak herhaald.
Afmetingen (ware grootte)
Hoogte 48,5 cm x Breedte 93,5 cm
Beeld en tekst afkomstig van rijksmuseum.nl
Katjesspel
Henriëtte Ronner-Knip (1821-1909), olieverf op paneel, ca. 1878
Een jonge kat speelt op een tafel met dominostenen. Elk moment kan door een onverwachte beweging van de kat de asbak met brandende sigaar op de grond vallen – of erger. Met dit soort geestige scènes werd Ronner een van de succesvolste Nederlandse kunstenaars van haar tijd. Haar kattentafereeltjes speelden in op de sentimentele liefde van haar tijdgenoten voor hun huisdieren.
Afmetingen (ware grootte)
Hoogte 32,8 cm x Breedte 45,2 cm
Beeld en tekst afkomstig van rijksmuseum.nl
Het straatje
Gezicht op huizen in Delft, bekend als ‘Het straatje’
Johannes Vermeer (1632-1675), olieverf op doek, ca. 1660
Een ongewoon schilderij in Vermeers oeuvre, en als portret van gewone huizen ook bijzonder voor zijn tijd. De compositie is even spannend als evenwichtig. De oude muren met bakstenen, witkalk en scheuren zijn bijna tastbaar. De locatie is Vlamingstraat 40–42 in Delft. In het rechterhuis woonde Vermeers tante Ariaentgen Claes met haar kinderen, van ongeveer 1645 tot haar dood in 1670.
Afmetingen (ware grootte)
Hoogte 54,3 cm x Breedte 44 cm
Beeld en tekst afkomstig van rijksmuseum.nl
De nachtwacht
Rembrandt van Rijn (1606-1669), olieverf op doek, 1642
Rembrandts beroemdste en grootste doek werd gemaakt voor de Kloveniersdoelen. Dit was een van de verenigingsgebouwen van de Amsterdamse schutterij, de burgerwacht van de stad. Rembrandt was de eerste die op een groepsportret de figuren in actie weergaf. De kapitein, in het zwart, geeft zijn luitenant opdracht dat de compagnie moet gaan marcheren. De schutters stellen zich op. Met behulp van licht vestigde Rembrandt de aandacht op belangrijke details, zoals het handgebaar van de kapitein en het kleine meisje op de achtergrond. Zij is de mascotte van de schutters.
Afmetingen (ware grootte)
Hoogte 379,5 cm x Breedte 453,5 cm
Beeld en tekst afkomstig van rijksmuseum.nl
Het melkmeisje
Johannes Vermeer (1632–1675), olieverf op doek, ca. 1660
Geheel verdiept in haar werk schenkt een dienstmeisje melk in. Behalve de witte melkstraal lijkt niets te bewegen. Die alledaagse handeling balde Vermeer samen tot een indrukwekkend schilderij – als een beeld staat de figuur vrij in de lichte ruimte. Vermeer had oog voor hoe het licht in honderden kleurige puntjes over de voorwerpen speelt.
Afmetingen (ware grootte)
Hoogte 45,5 cm x Breedte 41 cm
Beeld en tekst afkomstig van rijksmuseum.nl
In de maand juli
Een molen aan een poldervaart, bekend als ‘In de maand juli’
Paul Joseph Constantin Gabriël (1828–1903), olieverf op doek, ca. 1889
‘Ons land is gekleurd-sappig-vet. (...) ik herhaal het, ons land is niet grijs, zelfs niet bij grijs weer, de duinen zijn ook niet grijs’, schreef Constant Gabriël in een brief. In tegenstelling tot veel schilders van de Haagse School schilderde hij graag een mooie zomerdag. Op dit schilderij staan er zelfs twee: het gras, de lucht en de molen worden weerspiegeld in het water.
Afmetingen (ware grootte)
Hoogte 102 cm x Breedte 66 cm
Beeld en tekst afkomstig van rijksmuseum.nl
Stilleven met asperges
Adriaen Coorte (werkzaam ca. 1683–1707), olieverf op papier op paneel, 1697
Coorte vervaardigde vooral kleine stillevens met een intiem karakter. Door hun eenvoudige onderwerpen – asperges of besjes – staken zijn schilderijtjes scherp af tegen de grote pronkstillevens die in de mode waren. Daarop ging het juist om de overdaad aan kostbare spullen en etenswaren, terwijl hier de aandacht uitgaat naar de verfijnde weergave van een enkele groente.
Afmetingen (ware grootte)
Hoogte 25 cm x Breedte 20,5 cm
Beeld en tekst afkomstig van rijksmuseum.nl
De bedreigde zwaan
Jan Asselijn (1610–1652), olieverf op doek, ca. 1650
Energiek verdedigt een zwaan haar nest tegen een hond. Het gevecht werd in latere eeuwen politiek geduid: de witte zwaan werd opgevat als de in 1672 vermoorde staatsman Johan de Witt, die het land verdedigt tegen zijn vijanden. Met die interpretatie kwam het schilderij in 1800 als eerste aankoop in de Nationale Kunstgalerij (de voorloper van het Rijksmuseum) terecht.
Afmetingen (ware grootte)
Hoogte 144 cm x Breedte 171 cm
Beeld en tekst afkomstig van rijksmuseum.nl
Aankomst der boten
Jacob Maris (1837–1899), olieverf op doek, 1884
Het wachten op de visvangst was een dagelijkse gebeurtenis aan het Scheveningse strand. Het hele dorp, jong en oud, liep uit om de boten binnen te loodsen, met het paard het strand op te trekken en om snel de vis te kopen. Maris koos het formaat en de compositie zó dat we bij de voorstelling worden betrokken: we staan als het ware achter in de rij.
Afmetingen (ware grootte)
Hoogte 127 cm x Breedte 95 cm
Beeld en tekst afkomstig van rijksmuseum.nl